19 Kasım 2014 Çarşamba

MY FAVOURITE FILM


My favourite film is " Lucky Luke". It is very amazing. It is a western film. It is about a lonelycowboy and bandids in wild west.I like Lucky Luke because ıt is a very exciting film. My favourite character is Luck Luke because he is very amazing. He is faster than his shadow. In my opinionLucky Luke is a very exciting film.

MY FAVOURİTE SPORT

MY FAVOURITE SPORT



My name is Gözde. I am eleven years old. I am from Mersin in Turkey.
I love sports. My favourite sport is football. I play football in the school with my friends after lunch. My favourite team is Beşiktaş and my favourite player is Messi. I love football because ıt's great.

4 Kasım 2014 Salı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İNTERNET NEDİR?
İnternet dünyada ki bilgisayarları birbirine bağlayan bir iletişim ağıdır.

IP ADRESİ NEDİR?
IP adresi internet sunucularına verilen bir numaradır. cihazların veri alışverişi için kullanılır.
IP adresi biz insanların kimlik belgelerine benzer.

VİRÜS NEDİR?
 kullanıcının izni ya da bilgisi dahilinde olmadan bilgisayarın çalışma şeklini değiştiren ve kendini diğer dosyaların içerisinde gizlemeye çalışan aslında bir tür bilgisayar programıdır.

DONANIM NEDİR?
Bilgisayarın fiziksel parçalarına donanım denmektedir. Klavye, fare, ekran, yazıcı, kasa, hoparlör gibi gözle görülebilen parçaları ve kasa içerisinde bulunan işlemci, ana kart, sabit disk, ram, ekran kartı gibi parçalarını da içerir. Bilgisayarı ana ve çevre donanım elemanları olmak üzere iki grupta toplayabiliriz.

YAZILIM NEDİR?
Yazılım bir teknoloji terimidir.Anlamı; Hem bilgisayar sistemini oluşturan donanım parçalarının yönetimini hem de kullanıcıların işlerini yapmak için gerekli olan komutlar topluluğuna yazılım denilmektediryazılım